A megoldás természetes

KÉRJEN AJÁNLATOT!

Szennyvízkezelés a gyakorlatban

+

 

 

 

X

 

 

 

 

CsatornázásErre van a legkevésbé hatással az egyéni akarat.Ha megvalósul, az egyik legkényelmesebb megoldás, és mivel többnyire állami vagy Európai Uniós támogatásból épül, ezért a bekerülési költsége is kedvezőbb a felhasználó oldaláról - legalábbis első látásra.A csatornadíjakat a szolgáltató állapítja meg, ami folyamatos és jelentős kiadást jelent a használat során. A jellemző csatornadíjak jelenleg köbméterenként 350-1200 Ft között vannak , amit az elfogyasztott ivóvíz mennyisége után kell megfizetni.

A "lyukas" emésztő "találékony megoldás" a probléma elfedésére. Túl azon, hogy a közvetlen lakókörnyezetet szennyezi, néhány év alatt az elzsírosodó emésztők zárt tározókká alakulhatnak, ahonnan valahogy ki kell üríteni az összegyűlt és ráadásul berothadt szennyvizet.Ugye ismerős a nyárestéken terjengő átható bűz? Nos, ilyenkor jó eséllyel valaki épp az emésztőt szivattyúzza ki, gyakran az utcai árokba. A kellemetlen szag mellett ez komoly fertőzésveszéllyel jár.Különböző adalékanyagokkal, baciluskultúrákkal valamelyest meg lehet tisztítani a szennyvizet, feltéve, hogy megfelelő rendszerességgel és mennyiségben adagoljuk. Ez egy nagyon költséges dolog, és a kilocsolása ugyanolyan illegális és fertőzésveszélyes marad.

Zárt tározót építeni első látásra jó ötletnek tűnik az egyszerűsége miatt. Hátránya, hogy elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy képes legyen tárolni a keletkezett szennyvizet a következő szippantásig. Emiatt költséges beruházás, ráadásul a rendszeres ürítése alkalmanként 15-20 ezer forint körül alakul (10 köbméter elszállításával számolva.) Hosszú távon ez a legdrágább és ráadásul egy kényelmetlen megoldás.

A szennyvíztisztító létesítmények (szaknyelven ez az oldómedence + szikkasztómező típusú szennyvíztisztítók elnevezése) esetén a tartályban (oldómedencében) összegyűjtött nyers szennyvizet fokozatosan a szikkasztómezőre juttatják, a tisztítást pedig a talajban lévő baktériumok végzik el. Különösen fontos ebben az esetben, hogy a szikkasztómező mérete megfelelően nagy legyen! Egy rosszul méretezett szikkasztómezővel csak kicsivel jobb eredményt ér el, mint egy lyukas emésztővel. Ha már egyszer épít egy házi szennyvíztisztítót, annak legyen értelme is, ugye ön is így gondolja? Javítja-e a hatásfokot, ha adalékanyagot (baktériumkultúrát) juttat a tartályba? Mindenképpen, ha rendszeresen, és a szükséges mennyiséget adagolják. Mivel ez elég költséges mulatság, érdemes végiggondolni, mennyibe fog kerülni a rendszeres használata. A szennyvíztisztító létesítmények előnye, hogy jól tűrik a terhelési ingadozásokat, és egyszerű felépítésüknek köszönhetően nincsenek költséges, cserélendő alkatrészeik. Hátránya, hogy a tisztítási hatásfoka ellenőrizhetetlen, éppen ezért fokozottan érzékeny területeken jogszabály tiltja ilyenek telepítését.

A szennyvíztisztító kisberendezésekben a tisztítási folyamat lezajlik, mire a víz szikkasztásra kerül. A talaj ebben az esetben további szűrőként működik, növelve a tisztítási hatásfokot. A legtöbb kisberendezés csak árammal képes működni, külön vezérlő egység szabályozza a tisztítási folyamatot. Ezek a vezérlők többnyire érzékeny műszerek, amelyek élettartama behatárolt, időközönként javításra, esetleg cserére szorulnak. A terhelés változásait és néhány napos üzemszünetet (pl. elutazáskor) bizonyos mértékig a vezérlőegységgel programozni lehet, ehhez azonban folyamatosan áram alatt kell lennie(!). Két hétnél hosszabb üzemszünetet - pl. nyaralók, hétvégi házak esetén - úgy képesek kezelni, ha a leállításkor leürítik, kitisztítják, majd az ismételt üzembehelyezéskor egy “tiszta” rendszert indítanak újra. Az alulterhelés és a folyamatos túlterhelés egyaránt komoly problémát okozhat. A kisberendezések előnye, hogy a tisztítási hatásfok normális működés esetén megfelel az előírásoknak, bárhol biztonsággal használhatóak. Hátrányuk, hogy folyamatos áramellátás szükséges a működéshez, ami a  költségeket növeli. A terhelési ingadozásokat kevésbé vagy egyáltalán nem tolerálják - kiépítéstől függően. Ezért elsősorban olyan állandóan lakott ingatlanokhoz ajánlott, ahol a felhasználók száma többnyire változatlan.

A FANN IN-DRAIN szennyvíztisztítók egyesítik a szennyvíztiszító létesítmények és kisberendezések előnyeit, azok hátrányos tulajdonságai nélkül. Az előkezelő tartályban - ahogy a neve is mutatja - a szennyvíz előkezelése történik, innen a tisztítómodulokba kerül a víz, ahol a tényleges biológiai tisztítási folyamat lezajlik. A legegyszerűbb esetben mindez áramfelhasználás nélkül megtörténik, ráadásul kiváló tisztítási hatásfokkal.Kölönlegessége: ez egy olyan passzív rendszer, amely rendelkezik a kisberendezésekre vonatkozó MSZ-EN 12566-3 szerinti minősítéssel! Miért fontos ez?Egyrészt ez egyfajta garancia a megfelelő tisztítási hatásfokra, másrészt bárhol - akár fokozottan érzékeny besorolású területeken is - telepíthető.Nagyon fontos! A terhelési ingadozásokat, időszakos használatot kiválóan tolerálja, önnek semmi teendője nincs vele. A FANN IN-DRAIN Biobed egy csúcskategóriás szennyvíztisztító, mind a hatékonyságát, mind a kezelhetőségét tekintve. Bárhol alkalmazható, ugyanolyan rugalmasan terhelhető, mint az egyszerűbb FANN IN-DRAIN rendszerek, a különbség, hogy egy szakaszosan üzemeltetendő ventillátor miatt szükséges áram is hozzá. Részletes bemutatását itt találja.

 

PROWATECH Tervezői, Építőipari,

Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Adószám: 12782701-2-02

Közösségi adószám: HU12782701

Cégj. Baranya Megyei Bíróság Cégbírósága

Cégj.sz: 02-09-067900

Tel.:  +36 72 587 034

         +36 72 587 035

Email: (megnyit)

web: prowatech.com

Székhely: H-7831 Pellérd, József A. u. 14.

Házi szennyvíztisztítóból varázslatosan tiszta víz?

Igen!

Varázslat nélkül!

Sőt! Nem csak varázslat, de gyakran áram sem szükséges hozzá.

Ismerje meg rendszerünket, amely külföldön és már itthon is

sikert aratott.

 

Itt kérhet árajánlatot!

© PROWATECH Kft. 2002-2017